marți, 21 iulie 2009

Felicitari


Imi face placere sa salut absolventii celei de-a cincea promotii a Scolii Europene "Ovidiu Sincai". Inceputa in aceasta iarna, scoala a avut parte de dezbateri foarte interesante pe parcursul seminariilor din tara. Incepand cu criza economica globala si terminand cu sistemul electoral romanesc, participantii au audiat prezentari pertinente din partea expertilor invitati si au exprimat opinii si solutii proprii pe marginea problemelor vizate. Absolventii si-au incheiat studiile prin participarea la Universitatea de Vara pentru Democratie, care s-a desfasurat la Strasbourg in perioada 5-11 iulie 2009, impreuna cu alti 600 de participanti din 15 tari ale Europei de Est si de Sud-Est. Cu acesta ocazie, doresc sa le urez succes in carierele lor viitoare si sper ca, impreuna cu colegii din editiile trecute si viitoare, ei sa devina membri activi ai clasei politice romanesti si europene. Felicitari!

3 comentarii:

Apahideanu spunea...

"9+1 sfaturi de anti-consultant pentru politicienii de pe la noi"

1. Controlaţi-vă impulsul tălâmb de a avea o reacţie (publică) la orice. Uneori tăcerea e cel mai bun şi expresiv răspuns, iar în gălăgia bezmetică de pe scena noastră politico-mediatică, ea e chiar adesea binevenită. Stau jurnaliştii ciorchine la poarta sediului de partid presându-vă să daţi o declaraţie, un comentariu, o reacţie, un fâs, orice, ca să aibă ei ce transmite la ştiri? Aşa, şi? Să fie sănătoşi. Rezistaţi! “No comment” - e atât de simplu!
Nu mai lăsaţi mass media (realitatea ei autohtonă, nu descrierea idealizată a termenului în dicţionar) să vă stabilească agenda. Faptul că lui Băsescu i-a mai crescut au ba un fir de păr e o non-ştire, indiferent de obstinaţia cu care încearcă ziariştii să vă inculce contrariul. Dacă nu credeţi, traduceţi în cifre absolute ratingul care vi se flutură pe la nas. Calculaţi cam câţi oameni mai urmăresc televiziunile de ştiri: voi înşivă, colegii de partid, mama, tata, copiii şi bunica, eventual un prieten/vecin, plus personalul instituţiilor al căror domeniu de activitate reclamă urmărirea, de nevoie şi în scârbă, a respectivelor emisiuni.

2. (Conex punctului precedent) Dezvăţaţi-vă de slugărnicia asta rebarbativă faţă de mass media. E jenantă pentru voi at the end of the day şi, mai grav, e chiar contraproductivă. Să accepţi, ca regulă chiar, să fii sunat la 11 seara ca să participi la o emisiune TV la ora 10 dimineaţa în ziua următoare şi între timp subiectul emisiunii să ţi se mai şi modifice de 3 ori, e o idioţenie strategică şi o încurajare a lipsei de respect din partea jurnaliştilor, şi, subsecvent, din partea alegătorilor…

Continuarea la www.apahideanu.ro

George Tiugea spunea...

Ceea ce spuneti dvs. este valbil si pentru comentariul pe care l-ati introdus. Rar am vazut un comentariu mai rauvoitor si mai inutil. Decat sa va aflati in treaba, mai bine ati tacea si v-ati ascunde undeva, daca nu sunteti in stare sa aveti o replica pertinenta. Nu sunteti cu nimic mai bun decat presa pe care o criticati si nici mai original, incercand sa evidentiati doar lucrurile negative. Daca nu puteti construi nimic sunteti irelevant, oricum...

Anghel Cristian spunea...

Si cu sprijinul oferit de dumenavostra putem sa reusim sa schimbam in bine fata politicii romanesti.
Anghel Cristian